2. kolo ZFL v Postřelmově 17.12.2022

V sobotu se odehrálo 2. kolo ZFL, tentokrát se odehrály všechny zápasy v Postřelmově. Hala v Postřelmově umožňuje vytvořit dvě hřiště, tudíž se mohly sejít všechny týmy na jednom místě.

Mladší žáci

Za mladší žáky jeli tentokrát bojovat Vašek Č., Elena H., Dominik H., Jonáš J., Pepa K., Oliver K., Adam P., Anička V. a v bráně byl Matyáš N.

Opět nás čekaly dva zápasy hned za sebou, první zápas byl proti Vikýřovicím A, druhý zápas proti Vikýřovicím 1. S oběma týmy to byla vyrovnaná hra, v prvním zápase měl soupeř lepší mušku a góly mu padaly zejména ke konci zápasu. Druhý zápas nabídl velice napínavý dlouho trvající bezbrankový boj, kdy na obou stranách jsme viděli spálené šance, aneb prázdná brána ještě neznamená, že padne gól.

FBC Vikýřovice A – Sokol Zábřeh     5:3

My byli týmem, který dotahoval, bohužel ve třetí třetině jsme už nenašli recept, jak vstřelit gól. Jako trenéři musíme uznat, že góly, které vstřelili naši hráči, byly víc než pěkné – krásná souhra i kombinace a výborná komunikace!

 

Sokol Zábřeh – FBC Vikýřovice 1     2:2  

Do tohoto zápasu vlétli naši hráči bojově, i když měli krátkou pauzu mezi zápasy. Bohužel vedení 2:1 neudrželi, necelé dvě minut do konce utkání se soupeři podařilo dorovnat. Je to škoda, neboť vítězství by si naši hráči zasloužili, ale je to pro nás další motivace do dalších bojů a urvat si tak vítězství, které prý chutná sladce. Tak si to pro letošní rok vynahradíme cukrovím J

 

Od trenérů si všichni hráči zaslouží pochvalu, hra byla v jejich podání lepší než posledně v Zábřeze. Samozřejmě chyby byly, samotní hráči byli informováni, kde, jak a v čem a my trenéři máme zase podněty, na co se zaměřit na trénincích.

Fotogalerie zde

Starší žáci

Našemu týmu ve složení Iva, Anička H., Klárka, Bury, Hasič a Tomáš dnes chyběli dva nemocní hráči – Víťa a Honza – a museli být nahrazeni dvěma mladšími hráči – Jonášem a Pepou, kteří sice nemocné hráče nahradit nedokázali, přesto si za svou snahu a bojovnost zaslouží pochvalu. Iva v brance dělala, co uměla, ale za tak děravou obranou proti tak dobrým střelcům soupeře nemohla pokaždé uspět.

 

Sokol Zábřeh – FBC Vikýřovice A            4:11 

V první třetině byl zápas vyrovnaný, ale pak naši hráči začali chybovat.  Souhra vázla, pomalé střely na branku z velké vzdálenosti a nepřesné přihrávky spolu s nedůslednou a nedůraznou obranou se rychle projevily v narůstajícím skóre ve prospěch soupeře.

 

Sokol Zábřeh – FBC Vikýřovice 1             7:8 

Tento zápas se vyvíjel pro nás již lépe a ve druhé třetině jsme jednu chvíli prohrávali o dvě branky. Soupeřův náskok jsme srovnali, v poslední třetině se situace opakovala – dvě hrubé chyby a soupeř měl opět dvoubrankový náskok. Ten jsme během půlminuty srovnali, ale nesoustředěnost našich hráčů umožnila soupeři při svém volném úderu před naší brankou vstřelit si vítěznou branku.

 

Hráče máme v týmu technicky dobré, dnes bojovali ze všech sil, což je třeba pochválit. Na týmu je ale znát, že hráči nedostatečně spolupracují, často si nerozumí a v útoku i v obraně potom dělají chyby, které rozhodují o výsledku. Příčinu musíme hledat v docházce na tréninky - část týmu z různých důvodů trénuje jen v úterý nebo jen ve čtvrtek a někteří jen jednou za měsíc a všichni společně se na hřišti vidí jen při zápasech.

 

Další třetí kolo ZFL se odehraje už na začátku ledna (sedmého) v Rapotíně.