2. kolo ZFL v Rapotíně dne 5.3.2022

Mladší a straší žáci odehráli po dlouhých 4 měsících další kolo ZFL!

Mladší žáci

 

Dívky z Údolí – Sokol Zábřeh     1:6

První zápas po čtyřměsíční covidové přestávce naši hráči začali velmi aktivně. Již ve druhé minutě se ujali vedení proti týmu dívek z rapotínské svazkové školy. Dívky sice v šesté minutě snížily na 1:2, ale pro malé herní zkušenosti již nedokázala dále našemu střeleckému náporu a zejména rychlým nohám Buryho konkurovat. Za dobře pracující obranou dodávala týmu klid jistými zákroky v brance Ivča, v útoku to jistil Bury s pěti brankami. Ivču v 2. poločase v brance vystřídal náš nový, ještě nezkušený brankář, Matyáš N. Předvedl několik pěkných zákroků a zachoval si čisté konto – gratulujeme.

 

Údolí Desné – Sokol Zábřeh       7:1 

V druhém zápase, proti mnohem kvalitnějšímu soupeři, se nám již nedařilo. Naši hráči byli překvapeni první rychlou brankou již po 30 s hry, na tu jsme ještě za chvíli dokázali odpovědět a vyrovnat, ale za minutu soupeř vstřelil druhou branku a pak nás už soupeř do vážnější akce nepustil a skóroval jen on. Náš tým působil, jako by měl olověné nohy a nedokázal se rozhýbat. Ivča sice chytala stále dobře, ale spolupráce hráčů v poli v obraně vázla, jako bychom všechno zapomněli. Přesto se všichni hráči snažili bojovat, bohužel to nestačilo. Ale i z takových porážek se lze poučit, ještě máme před sebou šest zápasů a konec je stále otevřený.

 

Sokol Zábřeh – Sokol Dubicko 7:5 

Někteří naši hráči vstupovali do zápasu s poněkud vysokým sebevědomím, neboť se chtěli vsázet, že zápas vyhrají v poměru 20:0. První branka padla již v čase 0:11 a to do naší branky. Rychlá branka poněkud ochladila sebevědomí našich hráčů a připomněla jim, že žádný zápas nebývá jednoduchý a že hrát se musí naplno a to hned od počátku až do jeho konce. Zásluhou Hasiče bylo skóre po třech minutách hry otočeno na 2:1. Zápas byl ale napínavý, skóre se měnilo každou chvíli a o výsledku rozhodovala jen menší herní zkušenost soupeře, který několikrát nedokázal využít našich chyb v obraně.

 

Starší žáci

 

Worms Postřelmov – Sokol Zábřeh        6:2

V zápase nám chyběli starší, zkušenější hráči, proto bylo torzo týmu doplněno třemi mladšími žáky, abychom dali dohromady alespoň sedm hráčů v poli. I přetože měli mladší žáci v nohách již dva dopolední zápasy, na jejich výkonu to nebylo téměř znát. Ač měl soupeř k dispozici do pole 11 zkušených hráčů, po dvou brejcích Buryho jsme za dvě minuty vedli 2:0. Pak se náš tým ale dlouhodobě uzavřel do nově nacvičovaného obranného systému, ve kterém nás soupeř sevřel a nedovolil nám již podstatnější útočnou akci. Soupeř střílel na naši branku téměř neustále, ale díky dodržovanému obrannému postavení a výbornému gólmanovi Tomášovi se mu podařilo protlačit do naší branky snad jen každou dvacátou střelu. Za práci v obraně musíme hráče pochválit, budeme však muset ještě zapracovat na přechodu z obrany do útoku.

 

Údolí Desné – Sokol Zábřeh       4:2

Také ve druhém zápase bylo vidět, že nám chybí starší zkušení hráči, naši mladší žáci (Bury, Hasič i Klárka' toho měliza celý den již v nohách dost a soupeř byl hodně běhavý a herně velmi dobrý. Přesto jsme se ale soupeři postavili a sehráli jsme s ním celkem vyrovnanou partii. Hru jsme více otevřeli než v předchozím zápase, šancí bylo víc a bránit jsme nezapomínali. Nedokázali jsme ale využít dvou přesilovek, které nám soupeř nabídl a soupeř přece jen častěji a přesněji střílel. Jen škoda, že někteří hráči mají stále problém s přesností přihrávky a přesnou střelbou, máme tedy co zlepšovat před dubnovým přeborem v Brně.

Fotogalerie zde