3. kolo ZFL v Postřelmově dne 26.3.2022

Úspěšné kolo pro naše hráče - mladší žáci vybojovali dvě výhry a starší žáci výhru a remízu.

Mladší žáci 

 

Sokol Zábřeh – Worms Postřelmov        5:3        

Do tohoto turnaje se nastoupilo s téměř maximálním počtem hráčů – Bury, Hasič, Víťa L., Honza D., Pepa K., Melichar D., Klárka O., Anička V., Jana P. a Matěj S. Naši stálou brankářku Ivču, která nemohla dorazit na turnaj, nahradil Matyáš N. V bráně se sice objevil na jeden poločas již na posledním turnaji, ale zde byl poprvé jako naše brankářská jednička a to číslo si řadou svých zákroků zasloužil. S Postřelmovem se očekával náročný zápas. Také takový byl, ač po 1. poločase by se nezdálo, neboť naši hráči vedli 3:0, ale ve 2. poločase polevili v pozornosti a během 2 minut a 9 vteřin dostali 3 branky. Naštěstí náskok z první půlky byl dostatečný, abychom se mohli radovat z vítězství.

 

FbC Vikýřovice  –  Sokol Zábřeh            1:4 

Ve druhém zápase o nic nešlo, byl to jen přátelský zápas, aby si oba týmy zahrály na tomto turnaji dva zápasy. Pravidelný rytmus zápasů byl totiž narušen neúčastí týmu Dubicka na prvním turnaji v říjnu 2021, takže Dubicko muselo dohrávat zápasy nyní.

S výkonem všech hráčů však byli trenéři spokojení.

Fotogalerie zde

Starší žáci

 

Sokol Zábřeh - Sokol Velké Losiny         4:3   

Náš tým starších hráčů – Maruška O., Anička H., Martin M., Béďa D. v čele s gólmanem Tomášem P. byl již standardně doplněn mladšími žáky – Burym, Hasičem, Klárkou O. a Víťou L., Mladší žáci měli v nohách již dva dopolední zápasy, ale do losinského týmu se pustili s chutí a skóre utěšeně narůstalo. Dvěma brankami se blýskl nenápadný, ale dobře hrající Víťa. Druhá polovina zápasu již byla gólově slabší. Závěr zápasu se podařilo dokonce zdramatizovat, neboť z důvodu špatného střídání na naší straně se hrála poslední minuta v oslabení. Soupeř dokázal snížit na rozdíl jediného gólu, ale výhru se podařilo naštěstí uhájit.

 

FbC Vikýřovice  – Sokol Zábřeh                2:2   

Zápas byl pohledný, plný pěkných akcí, dlouho se hrálo bez branek. Ta první padla do vikýřovické branky v čase 6:25, druhou jsme dali až před koncem prvního poločasu. Ve druhém poločase bylo vidět, že naši tahouni  – Bury a Hasič – už toho mají v za dnešek v nohách hodně, takže útoků na soupeřovu branku ubylo. Soupeř začal být aktivnější a začalo se mu dařit střelecky. Remíza je pro oba týmy spravedlivá. 

S hrou i výkony hráčů trenéři jsou spokojeni, ale je potřeba ještě zapracovat na obranném postavení a rychlém přechodu do útoku.