4.kolo ZFL v Rapotíně 7.5.2022

Předposlední kolo ZFL začalo ráno s malým zdržením, neboť se opozdily zapisovatelka s časoměřičkou a tým Dubicko, které jelo na zápasy omylem do Postřelmova. Také se muselo vyřešit, kdo bude pískat zápasy, neboť na poslední chvíli se omluvil rozhodčí z důvodu nemoci. Vše se ale nakonec podařilo odehrát, byť s půlhodinovým zpožděním.

Na turnaj mladších žáků byli pozváni dva hráči z kategorie elévů – Radek H. a Tobiáš H., aby získali zkušenosti nejen ze zápasů se staršími soupeři, ale i z turnajového prostředí a atmosféry. Od trenérů mají pochvalu za odvahu, bojovnost a snahu. Tým mladších žáků byl tradičně složen z kluků  - Bury, Hasič, Víťa a Pepa a z holek - Klárka, Anička a Janča. V bráně byla Ivča.

 

Sokol Zábřeh – Kluci z Údolí                      2:6  (1:1, 1:3, 0:2)

V prvním zápase byl favoritem tým Kluci z Údolí, který dosud neprohrál jediný zápas a tak to i zůstalo. Ač hra v první třetině byla vyrovnaná, neboť skončila za stavu 1:1, po zbytek zápasu dominoval soupeř svoji kvalitní střelou převážně z větší vzdálenosti. Tento zápas nám ukázal další slabinu, a to u většiny hráčů byl běh (sprint), klid na míčku a „kde vlastně mám být“.

 

Sokol Zábřeh – FbC Vikýřovice  4:2         (2:1, 0:0, 2:1)

 Ač soupeř neměl nikoho na střídání, pěkně nás potrápili. Naši hráči se totiž přizpůsobili jejich „tempu“, tedy stáli na místě, a soupeř si tak šetřil síly na brejky. Po druhé třetině byl stav 2:1 pro nás, a proto ve třetí třetině byla nasazena nejsilnější lajna, která měla za úkol zvýšit skóre ve prospěch nás. Což sice splnili, ale také se jim podařilo inkasovat. Naštěstí se stav 4:2 do konce utkání nezměnil.

 

A jaká byla reakce dvou nejmladších hráčů?
 

"Bylo to super a chci být dobrý jako ti velcí!"

"Nejvíce se mi líbilo, jak jsem se u nějakýho většího kluka skrčil, úplně jsem mu podklouzl a vzal jsem mu nebo ubránil jsem míček".... 

 

Sestava starších žáků - Vojta K., Anička, Tomáš a Béďa - byla odplněna hráči z kategorie mladších žáků - Klárka, Ivča a Hasič.

Sokol Zábřeh – Údolí Desné       1:3         (2:0, 1:0, 0:1)

Těžký zápas s těžkým soupeřem, přesto se naši hráči nevzdali a v pěti bojovali po celý zápas, ale chybělo jim trochu štěstí a hlavně několik hráčů a výsledek mohl být jiný. Na závěr se Hasičovi podařilo výsledek zkorigovat. Hráči splnili očekávání trenérů a za snahu a bojovnost zaslouží pochvalu. Přesto však mají stále co zlepšovat.

 

Orel Troubelice – Sokol Zábřeh               4:4         (2:1, 1:0, 1:3)

Zápas jsme zahájili ve velkém stylu a po čtyřech minutách jsme zásluhou Vojty vedli 2:0, soupeř o dvě minuty později snížil na 2:1. Ve druhé třetině jsme zvýšili na 3:1 a do té třetí třetiny jsme možná šli s větším sebevědomím a menší opatrností, takže soupeř během tří minut zvrátil stav a půl minuty před koncem zápasu šel do vedení.Asi 20 sekund před koncem rozehrál Vojta od naší branky dlouhou střelu před soupeřovu branku, kde ji Anička dorazila do branky, a bylo vyrovnáno. Hra se celý zápas přelévala z jedné strany na druhou, jedna akce střídala druhou. Ivča v brance podala skvělý výkon, takže se tým mohl o ni opřít, a Tomáš nemusel chytat a mohl tak pomoci hráčům v poli. Byl to snad náš nejlepší zápas na letošní ZFL, alespoň pokud jde o výkon celého týmu. I vyčerpání hráčů po zápase ukazovalo, že tentokrát na hřišti nechali všichni všechny své síly.

Fotogalerie zde

 

Příští a tedy poslední turnaj v ZFL se odehraje v sobotu 21. května v Postřelmově, kam jste srdečně zváni. Pro Buryho, Hasiče, Víti a Honzu jsou to poslední zápasy v kategorii mladších žáků.

 

Mladší žáci:

9:00 – 9:30 vs Holky z Údolí

10:00 – 10:30 vs Sokol Dubicko

 

Starší žáci:

12:30 – 13:00 vs Velké Losiny

13:30 – 14:00 vs WORMS Postřelmov