5. kolo ZFL v Postřelmově 21.5.2022

V sobotu 21. května se odehrály poslední zápasy v rámci ZFL v Postřelmově. O dopolední program se postarala kategorie mladších žáků. Sice se odehrály jen 4 zápasy, ale za to důležité, neboť se rozhodovalo o konečných umístěních v tabulce. Napětí bylo až do poslední minuty posledního zápasu mezi Postřelmovem a týmem Holky z Údolí. V tomto zápase se totiž rozhodovalo, kdo skončí na druhém místě – Sokol Zábřeh nebo Worms Postřelmov.

Za mladší žáky si naposledy zahráli Bury, Hasič, Víťa a Honza. Jejich sestavu doplnili Pepa, Klárka, Anička a Janča. V bráně byl Matyáš. Ještě den před turnajem hrozilo, že si nezahraje Bury, neboť to vypadalo na zlomený kotník. Naštěstí to byl jen planý poplach a Bury si tak společně s ostatními mohl zahrát svoje poslední zápasy v kategorii mladších žáků.

Než se nastoupilo na první zápas, dostali hráči otázku, zda chtějí být v konečné tabulce druzí nebo třetí. Odpověď byla jasná, a tak jim nezbývalo nic jiného, než pro to udělat maximum. A jako trenéři musíme všechny hráče pochválit! Jejich společné nasazení a touha vyhrát přineslo nejen gólové hody, bojovnost, ale i krásné kombinační akce.

 

Sokol Zábřeh vs. Holky z Údolí             9:1

Soupeř měl jen jednoho hráče na střídání, hrozil tak „scénář“, který se odehrál v posledním zápase s Vikýřovicemi, tedy že se přizpůsobíme jejich hře a tempu. Ale asi jsme byli již poučeni, neboť hra se vyvíjela úplně jinak než posledně. Na tento zápas dorazily naše dvě hráčky pozdě a tak musely první třetinu „oželet“. Tým tedy hrál v šesti. Ale jak se říká, vše zlé je k něčemu dobré, neboť holky si tak mohly v klidu uvědomit, jaká je jejich role na daném postu. A ve zbývajících třetinách a v následujícím zápase věděly, co dělat a jejich snaha byla tak odměněna  - zapsaly se také do tabulky střelců. Po celý zápas jsme kontrolovali hru a byli více na míčku. Vítězství si „pro sebe“ urval zejména Bury, neboť vstřelil 7 gólů.

 

Sokol Zábřeh  vs. Sokol Dubicko 14:4

Do tohoto zápasu jsme šli s vědomím, že druhé místo opravdu není nereálné. O druhé místo jsme se přetlačovali s Postřelmovem. Počet bodů byl stejný, vzájemné zápasy také nerozhodovaly (3:1 a 3:5), takže rozhodoval rozdíl celkově vstřelených a obdržených branek, který před zápasy hovořil jasně pro Postřelmov. Proto jsme pozměnili trochu složení lajn, aby obě lajny byly střelecky vyrovnané. Zápas začal z naší strany opět svižně a již v 8. sekundě se prosadil Bury. Dubicko ale dokázalo trestat naše chyby v obraně a dokonce si zahrálo i přesilovku, když bylo na hřišti po špatném střídání o jednoho našeho hráče navíc. Ale skvěle chytající gólman a trojice hráčů to výborně ubránila. Nečekali jsme ale, že poslední vítězství bude tak krásné – padal jeden krásný gól za druhým – a že nám pomůže ke druhému místu v tabulce. Ač měl Postřelmov vše ve svých rukách, nepodařilo se mu ve svém posledním zápase vstřelit tolik gólů, aby mohl být na druhém místě – chyběly mu ještě 3 góly.

 

Na konci turnaje bylo rozdáno celkem 70 medailí a 6 pohárů za umístění v tabulce a také ocenění (poháry) nejlepších brankářů a za kanadské bodování. Putovní pohár ZFL byl předán Klukům z Údolí, neboť v této sezóně nenašli přemožitele, jejich bilance 10 vítězství bez jediné porážky a skóre 65:8 (vstřelených:obdržených golů) je krásná!

A aby radosti nebylo málo, naši dva hráči – Bury a Hasič, byli oceněni jako nejlepší střelci pro sezónu 2021/2022, když Bury skončil na 1. místě s 36 body ( 32 góly + 4 asistence) a Hasič na 2. místě s 20 body (14+6). Další ocenění se dostalo i pro našeho gólmana Matyáše v podobě 3. místa. Ač Matyáš začal chytat až letos, jeho pokroky jsou velmi rychlé a velice dobře se dostal do role brankáře. Toto ocenění si opravdu zaslouží. Pánové, gratulujeme! Samozřejmě pochvalu si zaslouží i zbývající hráči, neboť bez nich by naši ocenění hráči nebyli tam, kde jsou.

Fotogalerie zde

 

 

Poděkování od trenérů

Děkujeme všem hráčům - Burymu, Hasiči, Víťovi, Honzovi, Pepovi, Klárce, Aničce, Janči, Tobiášovi H., Radkovi H., Vaškovi K. a Matějovi S. a také našim golmanům – Ivče a Matyášovi - kteří bojovali během této sezóny, ač někdy podmínky nepřály (covidová opatření, nízký počet hráčů…). Děkujeme za Vaši úžasnou reprezentaci našeho oddílu! Děkujeme všem, pro které to byla poslední sezóna za kategorie mladších žáků a přejeme vám, ať se vám daří ve vyšší kategorii – starších žáků.

Děkujeme rodičům za dopravu hráčů na zápasy a zpět a za podporu v hledišti. 

 

Po poledni se rozjely zápasy starších žáků.

 

Velké Losiny – Sokol Zábřeh          5:5

Zápas se nesl od začátku ve velmi rychlém tempu, akce střídala akci. I když jsme postavili dvě lajny a měli ještě hráče navíc a soupeř měl pouze dva hráče na střídání a byl tabulkově slabší, nebál se napadat naši pomalou a nepřesnou rozehrávku a dostával se do šancí.  Nedařilo se nám držet herní systém zejména v obraně, hráči pod tlakem soupeře občas zmatkovali a ztráty míčku často trestal soupeř brankami. Vždy jsme ale dokázali odpovědět a remíza byla spravedlivým výsledkem hry. Přesto jsme ztratili body, které nám mohly zajistit celkové 4.místo.

 

Worms Postřelmov – Sokol Zábřeh          3:2

Od začátku jsme věděli, že to bude těžký zápas, neboť Worms  je vždy silný a kvalitní soupeř a tentokrát mu šlo navíc o 1.místo v soutěži. Naši hráči se po předchozím zápase probrali a t naše výborná obrana a soupeřova nepřesná střelba nám dávala naději na dobrý výsledek.. Ve druhé třetině se nám povedlo snížit na 2:1, ale na začátku třetí třetiny jsme se stáhli do obrany, zapomněli napadat soupeře, čehož hned soupeř využil a zvýšil na 3:1. Vzali jsme si ´tajm´, a Kuba promluvil k hráčům do duše. Více jsme otevřeli hru a začali napadat, snížili jsme na 3:2, v závěru jsme odvolali brankáře a hráli v pěti v poli, ale i přesto se nám již nepovedlo skórovat. Zápas tedy dopadl lépe pro Worms, ale trenéři byli s výkonem našeho týmu spokojeni.

 

Pár vět na závěr...

Naši mladší žáci byli tentokrát hodně úspěšní – vybojovali celkové 2.místo. Tým starších žáků bychom bez trojice mladších – Buryho, Hasiče a Klárky vůbec nedali dohromady a v posledních zápasech hrálo přes polovinu hráčů z mladší kategorie. I proto nebyly výsledky zápasů takové, jaké jsme očekávali na začátku sezony, přesto ale jsme byli potěšeni herním nasazením týmu v řadě zápasů i proti mnohem silnějším a často i o 3-4 roky starším a zkušenějším soupeřům. Máme tedy pro příští sezonu na čem stavět, ale nutně budeme muset posílit hráčskou základnu.