5. kolo ZFL v sokolovně Zábřeh 11.2.2023

Zápasy ZFL dne 11. 2. 2023 jsme odehráli „doma“ v zábřežské sokolovně. Hlediště tam sice žádné není, ale přesto bylo škoda, že se zápasů neúčastnilo více rodičů našich hráčů. Viděli by naše první výhry této sezony ☺.

Mladší žáci

Mladší žáci dnes hráli v sestavě Pepa K., Vašek Č., Jonáš J., Klára O., Anna V. a brankář Matyáš, z důvodu tréninkových absencí nebo nemoci dalších hráčů jsme museli tým doplnit elévy Dominikem H., Matějem S., Tobiášem H. a zbrusu novou zahraniční posilou Andrejem Ch.

Worms Postřelmov B – Sokol Zábřeh 4:5   (0:0, 0:4, 4:1)

Třetí a poslední tým soutěže se do sebe pustily hned od začátku. Matyášovi v brance se dařilo, ale my jsme moc nestříleli, takže 1. třetina skončila bez branek. V druhé třetině po domluvě trenérů naši hráči začali více střílet na branku a na výsledku se to významně projevilo. V této třetině šlo vidět, že naši hráči bojují o každý centimetr, neboť každý vstřelený gól dodával energii a chuť do bojů. Ve třetí třetině soupeř přidal na důrazu před brankou a několik chyb naší obrany mu umožnilo snížit až na rozdíl jedné branky. Naštěstí jsme vstřelili branku, která nás povzbudila a vítězství – naše první v letošní soutěži – jsme udrželi. Pochvalu si za výkon zaslouží všichni.

 

Sokol Zábřeh – Worms Postřelmov A             2:7   (5:1, 2:1, 0:0)

Druhý zápas jsme sehráli s A týmem Postřelmova ve stejné sestavě jako předchozí zápas. Snažili jsme se naladit jako na první zápas a snažili jsme se napadat soupeřovu rozehrávku. Ale soupeř – vedoucí tým tabulky - byl kvalitnější a jeho střelci umí dávat góly i z 15 m.

Nám bohužel tentokrát scházela běhavost a obětavost a také nás zaskočily tři góly, které jsme během prvních dvou minut obdrželi. Z toho také pramenily naše chyby v obraně a rozehrávce a toho také soupeř velice efektivně využíval. Ačkoliv jsme se snažili jít spíše od třetiny k třetině, bohužel výsledek se nám podařilo pouze zkorigovat. Ve druhé třetině jsme už hru téměř vyrovnali a ve třetí už jsme dokázali udržet čisté konto, ale branku jsme také nedali.

Dnešní hrací den nám dal jednu velkou pozitivní odezvu, a tou je, že práce a píle i přes všechny nesnáze se vyplácí a že některé věci můžeme částečné opustit, jelikož je hráči mají už automatizované a můžou se posunout dále. I ti tři nejmladší budou zřejmě příští rok vítanou posilou.

 

Fotogalerie zde

 

Starší žáci

Do dnešních zápasů jsme konečně mohli poslat sestavu téměř vyrovnaných hráčů. Naše opory Marušku a Kláru O., Buryho, Hasiče, Víťu L. dobře doplnili Daniel H. a Martin B. a mladší žáci Vašek Č. a brankář Jonáš J.

 

Sokol Dubicko – Sokol Zábřeh                       5:9   (2:3, 1:2, 2:4)

Do prvního zápasu jsme šli s očekáváním,  že se bude hrát 3 na 3,  ale soupeř trval na hře ve čtyřech, což pro nás bylo určitě lepší. Už ve druhé minutě se povedlo Víťovi skórovat, poté se trefil ještě Dan a pak díky krásné spolupráci sester i Maruška. Po první třetině jsme vedli 3:2, hrál se rychlý florbal nahoru dolu, ale díky našemu vysokému nasazení a napadání soupeře to bylo 3:4 i díky výbornému výkonu našeho brankáře Jonáše, který nastoupil jako hráč v poli už dopoledne za mladší žáky, stejně jako Vašek. Oba byli v zápasech vidět a z Jonáše roste žádoucí univerzál. Třetí třetina už byla jen v naší režii a kontrolovali jsme hru i skóre. Také díky našim novým posilám jsme konečně dokázali soupeře psychicky rozhodit a zápas jednoznačně rozhodnout. První vítězství týmu v letošní ZFL.

 

Sokol Zábřeh – Worms Postřelmov                4:7   ( 2:2, 0:1, 2:4)

Opět to byl zápas posledního s třetím týmem tabulky, ale naši se nezalekli a díky brzkému gólu, který vyšel až na druhý pokus Vítovi, jsme šli do vedení hned v šesté sekundě zápasu a za třicet vteřin poté jsme šli už do dvoubrankového vedeni. Suprová obrana nám vycházela po celou třetinu, ovšem kvalita soupeřových střelců se přesto projevila… první třetina dopadla smířlivě 2:2. Ve druhé třetině šel soupeř do vedení, ačkoliv jsme mu nedali nic zadarmo.  Třetí třetina se bohužel nesla  v režii soupeře, ačkoliv jsme hned na začátku třetí třetiny stav vyrovnali, stačily dvě chyby v obraně a soupeř nám brankově utekl.

 Přestože jsme se s ním snažili držet krok, bylo to nad naše síly a soupeř nás přehrával přesnými přihrávkami a rychlými a tvrdými střelami. Také soupeřův gólman byl mnohem zkušenější, přesto jsme ještě v závěru dokázali výsledek zkorigovat. Ale jinak to byl velice vyrovnaný zápas a rozhodně jsme jim nenechali nic zadarmo.

Za dnešní výkony hráče rozhodně musíme pochválit, neboť odehráli zatím nejlepší zápasy v této sezoně, což vidíme jako dobrý příslib do příštích zápasů. 

Fotogalerie zde

 

Nyní nás čeká měsíční "pauza", další a poslední kolo ZFL se odehraje 25. března v Postřelmově, kde bude i vyhlašování výsledků za celou sezónu. Doufejme, že našim hráčům zachutnalo vítězství a přidají tak další i v posledním kole ZFL. Tímto zveme všechny rodiče a fanoušky našich hráčů, podpora v hledišti bude velice vítaná!