6. kolo ZFL v Postřelmově 25.3.2023

Závěrečný turnaj ZFL se odehrál v Postřelmově, neboť místní hala umožňuje postavit dvě hřiště.

V posledním kole letošní ZFL čekaly mladší žáky tři zápasy a starší žáky dva zápasy. Byla poslední šance, jak se odlepit z posledního místa v tabulce.

 

Mladší žáci

hráli v sestavě Jonáš (kapitán), Klárka, Anička, Elena, Pepa, Tobiáš, Oliver, Adam a Andrej (naše zahraniční posila) a Matyáš v brance. Tedy ve srovnání se začátkem sezony docela silná sestava. Čekaly nás tři zápasy, z toho dva s týmy z horní poloviny tabulky, zatímco my jsme byli před tímto kolem poslední na 8. místě. Se všemi týmy, které nás čekaly, jsme v prvním střetnutí prohráli. Ale i přes to všechno to našim hráčům nevzalo chuť a zabojovali – k překvapení trenérů, soupeřů i sebe samých vyhráli všechny tři zápasy, což je vyneslo až na konečné šesté místo. Není to sice v historii ligy to nejlepší umístění, ale vzhledem k průběhu soutěže je to uspokojivé. Hráči se průběžně sezóny zlepšovali a na výkonech to bylo časem i vidět.

Je to nadějné i vzhledem k blížícímu se přeboru Moravy, které bude v sobotu 15. dubna a jen doufáme, že se dá dohromady dost hráčů, abychom tam mohli vyrazit a nasbírat mj. cenné herní zkušenosti.

 

Údolí Desné – Sokol Zábřeh               1:5  (0:1, 1:0, 0:4)

Branky vstřelili Oliver, Klárka, Andrej, Tobiáš a Jonáš.

První dvě třetiny byly vyrovnané, poté ale třetí třetina byla v režii našich hráčů a dokráčeli si tak za vítězstvím.

 

Sokol Zábřeh – Holky z Údolí            7:3  ( 3:0, 2:2, 2:1)

Soupeřkám chyběla jejich nejlepší hráčka Amélie Vintrlíková, která jim posledně zařídila výhru nad našimi hráči. A tak byla jen otázkou, kolik to pro nás skončí. Sice ve druhé třetině soupeřky měly na nástup k zdramatizování hry, ale naše nejlepší hráčka v kategorii mladších žáků Klárka se svými 5 brankami zařídila, že tři body budeme brát my!  Další dvě branky dal Andrej, asistencemi úspěch podložili Oliver, Anička a Jonáš.

 

Sokol Zábřeh – Sokol Dlouhomilov    2:1   (0:0, 1:0, 1:1)

Nebyl to jednoduchý zápas, oba týmy měly za sebou již dvě utkání, ale rozehráli jsme to dobře. Ve třetí třetině jsme vedli již 2:0, když jsme zazmatkovali při střídání a na hřišti bylo příliš mnoho našich hráčů. Nejdříve nás za to potrestali rozhodčí vyloučením a za 25 vteřin i soupeř vstřelením svého jediného gólu v zápase.  Naštěstí se nám podařilo vítězný výsledek udržet, ale bylo to dost napínavé.

Gratulujeme tak hráčům k 9 bodům, které jim zajistilo konečné 6. místo v tabulce.

Fotogalerie zde

 

 

Starší žáci

hráli dva zápasy, bojovali přitom s týmem Sokola Dubicko o 6. místo. Ani pro ně to tedy nebyl nejúspěšnější ročník, ale nelze se tomu divit. Předchozí generace starších zkušených hráčů v průběhu covidové epidemie přestala hrát nebo přešli do oddílů hrajících pod florbalovou unií a my jsme na začátku sezony mohli do zápasů  nasadit pouze pět hráčů ve věku 14 let a další jsme museli doplňovat z řad 10-11 letých, protože starší jsme neměli.

Občas nám tým pomohly doplnit Anička H. a Mája O., které ale na podzim přešly do Asperu Šumperk a měly také svoje zápasy, které s našimi občas termínově kolidovaly, ale i tak byly značnou posilou našeho oslabeného týmu. Naštěstí se nám během roku podařilo tým starších žáků posílit novými hráči a několika hráči z mladší kategorie, takže věříme v lepší zítřky – i zde v této kategorii naás čeká 29.dubna přeboru Moravy starších žáků,

 

Údolí Desné – Sokol Zábřeh               4:2   ( 1:1, 2:0, 1:1)

Do zápasu nastoupili Hasič, Víťa, Bury, Díťa, Klárka s Májou a Martin B., v brance byl Jonáš. Zápas s pátým týmem tabulky byl herně vyrovnaný, soupeř ale byl střelecky lepší a branky Buryho a Máji na srovnání skóre nestačily.

 

Sokol Zábřeh – Orel Troubelice          6:5  (0:2, 3:1, 3:2)

Zápas jsme nezačali zrovna nejlépe a brzy po začátku 2. třetiny jsme prohrávali již 0:3, ale během tří minut jsme stav vyrovnali na 3:3. V poslední třetině hrála velkou roli i psychika hráčů a jejich touha po vítězství. Ve čtvrté minutě již soupeř vedl o branku a v páté Díťa vyrovnal na 5:5. Hra dosti přitvrdila, ale hrálo se bez tvrdých faulů. K našemu štěstí a velké radosti měl Bury opět svůj střelecký den – svou pátou brankou 3 vteřiny před koncem pojistil neše druhé vítězství v sezoně, tím pádem také 6 bodů, které nás posunuly na konečné 6. místo v tabulce.

Fotogalerie zde

 

Děkujeme našim hráčům za reprezentaci našeho oddílu v ZFL. Děkujeme rodičům za jejich podporu a dopravu hráčů na zápasy. Děkujeme pořadatelům (Zábřeh, Postřelmov, Rapotín, Vikýřovice) za zázemí. Děkujeme soupeřům za fair play a příští rok naviděnou!