Přáteláky v Postřelmově 17.2.2022

Odehrály se další přátelská utkání, která sloužila zároveň i jako vyzkoušení hráčů před dalším kolem ZFL.

Přípravka

Postřelmov - Zábřeh 12:5

Přátelské utkání hráčů do 10 let jsme uspořádali v této sezoně již potřetí. Jejich účelem bylo, aby se noví hráči seznámili s děním na hřišti při turnajích, zvykli si na určité psychické zatížení hráčů a vyzkoušeli si svůj hráčský um v praxi. Přípravný zápas skončil stavem 12:5 ve prospěch Postřelmova, ale většina hráčů prohru psychicky zvládla, což je z hlediska trenérů také dobrá zpráva. Vítězství jsme neočekávali, neboť oproti soupeři jsou naši hráči až na jednoho bez herních zkušeností, neboť se k florbalu dostali teprve v tomto školním roce a teprve herní zkušenosti získávají. Přesto však již mnozí hráči ukázali herní pokrok a jsou nadějí našeho oddílu do budoucna. Za herní nasazení a výkon bych chtěl pochválit zejména Elenku, Hynka a Tobiáše, ale pochvalu za snahu si zaslouží celý tým.

 Utkání se zúčastnili Matěj S., Dominik H., Elena H., Hynek H., Tobiáš H., Jan K., David K., Aneta J., Mikuláš Ch., Adam P. a Lea K.

---> FOTO

Mladší žáci

Mladší žáci sehráli celkem tři zápasy – s Postřelmovem A, Dubickem a Postřelmovem B. Hráli jsme opět v menším počtu: Jan B., Matěj Ch., Jan D. (G), Klára O., Anna V., Jana P.

 

Zábřeh – Postřelmov B  5:1

Náš tým měl dobrý začátek a jasnou herní převahu a podařilo se vstřelit několik rychlých gólů. Hra se přelévala od branky k brance. Obrana i gólman fungovali dobře a soupeřům toho moc nedovolili.

 

Zábřeh – Dubicko  5:1

Zápas opět stylem nahoru-dolů, brzy jsme se ujali vedení, ale soupeř rychle vyrovnal. Naši útočníci ale odpověděli několika góly a tím nás uklidnili. Děvčata musíme pochválit za to, jak dobře se zapojila do týmu, neboť začala trénovat florbal až loni na podzim, kluci v poli podali standardně výborný výkon a na gólmanovi nebylo poznat, že je začátečník.

 

Zábřeh – Postřelmov A   4:5

Ve třetím zápase již bylo vidět, že toho naši hráči mají již dost – vždyť každý z nich byl na hřišti v průměru 48 minut. Přesto hráli se soupeřem vyrovnanou partii, štěstí však přálo více soupeři a my dostali dva smolné góly. V závěru se nám již nepodařilo skóre upravit a o jeden gól jsme prohráli.

 S Postřelmovem B jsme získali stejný počet bodů, vzájemný zápas jsme ale vyhráli a tak jsme vybojovali 1. místo.

---> FOTO

 

Starší žáci

Postřelmov – Zábřeh    6:2

Zápas starších žáků (13-17 let) byl, pokud jde o branky, jednostrannou záležitostí Postřelmova. Byl lepší jak po stránce technické, tak herní a navíc měl k dispozici 12 hráčů, takže mohl častěji střídat. My jsme měli k dispozici jen šest starších žáků včetně gólmana Tato sestava byla ještě doplněna třemi mladšími žáky, kteří sice již měli dvě hodiny západů v nohách, ale ochotně doplnili tým starších.

Soupeř byl více na míčku a velmi často obléhal naši branku, my jsme spoléhali na svoji obranu a brejky. S naší pečlivou obranou i dobrým brankářem měl soupeř potíže, bohužel jsme ale udělali několik chyb ve střídání a toho soupeř využil. Přesto jsme dvě třetiny hráli vyrovnanou hru a do poslední třetiny jsme šli za stavu 3:2 s vírou, že ještě stav  otočíme. Góly ale dával už jen soupeř.

Naše sestava: Tomáš P. (G), Dominik D., Maruška O., Béďa D., Anna H., Adam S., Jan B., Matěj Ch., Klára O.

 

Jako trenéři musíme pochválit zejména gólmana Tomáše a především mladší žáky, kteří se nezalekli starších a herně vyzrálejších soupeřů a také díky jim jsme dali dvě branky. Celý tým ale zaslouží pochvalu za dobrou obranu, na útočné hře ještě musí zejména starší žáci hodně zapracovat.

---> FOTO