Klubová výzva 23. - 29.11.2020

Článek

Vzhledem k tomu, že se nemohly rozjet nejen tréninky, ale ani soutěže (např. Zábřežská florbalová liga), bylo nabídnuto okolním klubům „zasoutěžit“ si v běhu. Výzva v běhu spočívala v tom, který klub uběhne za 7 dní nejvíce kilometrů. Bohužel se zúčastnily jen dva kluby, a to Sokol Zábřeh a WORMS Postřelmov. Ale ani tato skutečnost nebránila tu výzvu opravdu rozjet, tedy rozběhnout.

Výzva startovala v pondělí 23. listopadu a skončila v neděli 29. listopadu. Počasí bylo spíše už mrazivé, teplota se pohybovala kolem nuly, místy poletoval sníh. Ale ani to běžce neodrazilo!

Zúčastnilo se celkem 39 běžců a společně naběhali 415,21 km! V této výzvě vyhrál Sokol s 243 km. Na prvním grafu lze vidět, že ač po celou dobu Sokol vedl v počtu uběhnutých kilometrů za den, den před skončení výzvy se začal strachovat, zda to vedení udrží, neboť WORMS zabral! Jejich výkon během dvou dnů (27. a 28. listopadu), kdy uběhli skoro 95 km, byl neskutečný! Ovšem Sokol nechtěl nechat nic na náhodě a v neděli více přidal a udržel si tak vedoucí pozici. Jejich nedělní výkon (68,58 km) představuje nejvyšší počet uběhnutých kilometrů v jednom dni během celé soutěže. 

Na druhém grafu jsou znázorněny křivky, jak se zvyšoval počet naběhnutých kilometrů během týdne. Za 7 dní Sokol uběhl celkem 243,38 km a Worms 171,83 km.

 

Oběma týmům, tedy všem běžcům, moc gratulujeme za jejich výkony a odhodlání se do této výzvy pustit. A jaké byly reakce od některých běžců?

--->  podrobnosti k výzvě zde

---> Fotogalerie zde